Kalnų dviračiai

Kai  yra pasirenkamas dviratis labai daug dalykų priklauso nuo to koks yra jūsų biudžetas.  Vienas iš geriausių ir universalių dviračių-kalnų dviračiai.  Pagrindinis šių  dviračių  skirtumas iš kitų, tai platūs ratai, kurie yra  1-2 coliais  storesni už kitus.  Taip pat yra  šiek  tiek   sumažintas ir ratų skersmuo, priešingai nei miestams  skirti dviračiai, kurių skersmuo  yra 26 coliai.  Kalnų dviračio  rėmas turi specialią  geometriją, o  sėdynė yra išdėstyta taip, kad būtų patogu važiuoti įvairiais keliais.  Kalnų dviračiai  dažniausiai turi  ne vieną  greičio pavarą, nuo 21 iki 27. Tai suteikia galimybę  labai greitai ir lengvai  pakilti į kalnus.  Šie dviračiai gali būti naudojami  įvairiomis  ekstremaliomis sąlygomis, tačiau  taip pat nėra  pamirštas dviračio patogumas ir jo  valdymo  efektyvumas.   Tai yra be galo reikšminga.  Būtent todėl kalnų dviračiai turi  amortizatorius,  hidraulinius stabdžius, bei kitas naujoves, kurių anksčiau neturėjo kiti dviračiai.  Šie dviračiai taip pat gali  būti skirstomi į kelias grupes.  Kai jūs galutinai nutarsite koks  dviračio modelis jums bus reikalingas neskubėkite iš karto susisiekti   su pardavėjais, pradžioje  išmatuokite  koks yra  jūsų ūgis.  Viena iš pačių baisiausių  klaidų, kai yra perkami kalnų dviračiai, tai yra netinkamas pasirinkimas pagal ūgį.  Juk mes esame  skirtingi, taigi ir dviračiai  mums yra gaminami  skirtingi.  Aukštiems  žmonėms yra  gaminami dviračiai su ilgesniais rėmais. Tam, kad rankos  per alkūnes  nesusilenktu penkis kartus.  Žemesniems  asmenims  yra gaminami trumpesni rėmai tam, kad jums nereikėtų važiuoti  nuolat ištiestomis  rankomis ir tuo pačiu  nereikėtų jausti jokio nepatogumo.

Jei  jums labiausiai patinka kalnų dviračiai, tokiu  atveju  jūs tikrai neieškote  lengvų kelių, tikriausiai jums labiau patinka kalnai ir sunkiai įveikiamos vietos ir  dideli krūviai.  Tai yra pati populiariausia  disciplina, važiuojant  sunkiai  įveikiamomis vietovėmis.  Iš tiesų varžybos  naudojant kros kantri dviračius, kurie yra  priskiriami kalnų dviračiams yra įtrauktos į olimpinių žaidynių  varžybų sąrašą.  Kalnų dviračiai gali pakilti į sunkius  kalnus, tačiau  jie taip pat gali nusileisti kalnais.  Pagrindiniai  reikalavimai, kurie yra keliami šiems dviračiams  tai jėga  ir ištvermė, tačiau taip pat neverta pamiršti ir apie techniką. Jei jūs žengiate dar tik pirmuosius žingsnius kalnų dviračių pasaulyje, tokiu atveju žinokite, kad tai yra  geras pasirinkimas.  Jūs įgysite reikiamus  dviračio valdymo įgūdžius ir įgausite  gerą  fizinę formą.  Visi profesionalai pradėjo būtent nuo kros kantri. Šie dviračiai yra apskaičiuoti efektyviam naudojimui važiuojant  neasfaltuotomis ir  kalnuotomis vietovėmis .

Kalnų dviračiai turi  būti maksimaliai lengvi ir  tvirti. Dviračio rėmo  aukštis  turi būti matuojamas  coliais, dažniausiai tai yra  ilgis nuo tos vietos, kurioje yra tvirtinami pedalai iki  viršaus.  Šios transporto priemonės  rėmo dydis  yra pasirenkamas atsižvelgiant net ne į dviratininko ūgį, tačiau į tai kokio ilgio yra jo kojos.  Reikia  atsistoti prieš rėmą, kad abi kojos būtų iš skirtingų dviračio pusių.  Taip pat yra keli  kiti variantai.  Pirmasis, jūs negalite  kojomis pasiekti  kelio, kadangi jūs kabate ant vairo. Tai reiškia, kad šis  dviratis jums nėra  tinkamas. Antrasis  variantas, jei jūs  su kojomis  pasiekiate žemę, tokiu atveju reikia patikrinti  atstumą tarp rėmo ir jūsų. Jei  nėra  atstumo, tokiu  atveju dviratis jums taip pat nėra tinkamas. O jei  atstumas yra lygus  jūsų delno pločiui, tai  yra ko jums reikia.  Taigi kalnų dviračių pasirinkimas tikrai nėra  paprastas darbas, tačiau jis  labai atsakingas.

 


leave a reply